Follow Dashboard
SAYA AGEN SAH PRODUK AYUS. SAYA JUGA MENJUAL PELBAGAI PRODUK KESIHATAN DAN KECANTIKAN.
SILA TEKAN BUTTON DI BAWAH UNTUK MELIHAT PRODUK YANG SAYA JUAL. SEMUANYA HARGA AMAT RENDAH DARI HARGA PASARAN.
Perjalanan Hidup

Baby Lagi
Kanak Riang
Anak Dara
Graduate
Bertunang
Solemnization Day
Reception Day
Baby Boy : 21 Mac 2014
Nik Muhammad Firash
1 hari | 3.6kg | 50cm
1 Bulan | 3.73kg | 53cm
2 Bulan | 5kg | 55cm
3 Bulan | 6kg | 59cm
Scan 3D/4D and 2D Detail
Assalamualaikum lau tak jawab dose, lau jawab sayang :P

niee teman nak kabo lerr pengalaman teman g scan 3D/4D and 2D Detail. Teman wat smua scan nie dalam 1 hari sahaja..

Alkisahnyee begini..................jengjengjeng....

Aq wat appointment nak scan nie 2 3 minggu sebelum masanya sebab lau korang nak tauu, tempat nak scan nie mmg popular and cepat sgt pack. soo kene laa bergegas2 wat appointment supaya tak tlepas. keh2~ kebetulan, minggu kandungan aq nie ssuai sangat la mase untuk scan semua tuu. Alhamdulillah semuanya macam di atur jelaa kan.

Nak dijadikan cerita, masa yang di tunggu, masa yang di debarkan dah tiba.. aq pilih appointment waktu lepas aq keje, iaitu appointment lepas maghrib, kul 7.20 smpai 7.40. pas balek keje je, terkocoh2 kemas opis, naik kete sepantas kilat n pegi dengan family ke tempat yang di tuju tapi ayah aq je takde. sibuk la katekan.. tah macamane laa aq leh decide nak ikot jalan yg disarankan oleh ayah aq untuk ke tempat yg dituju. selalunya aq ikut jalan sendiri je.. mmg da tertulis kot.. jalan punya jalan, alamakk da mcm sesat laaaaaa.. dengan jem bagai nak gila kt ampang tuhh.. stress tauu takk..

Gerak punya awal, sampai laslas, lehh telambat jugak. kelamkabut aq contact sonographer nak tangguhkan appointment sampai ke 8.30pm. arghhhh ! dupdap aq menunggu jawapan si sonographer nie, sibuk gamaknye menyebabkan dia reply lambat n buat aq tertunggu2. tett tett ! bunyi gak sms dari dia 'ya.boleh'. fuhhhh ! lega tak tekira aq dibuatnyaa.. alhamdulillah Allah izinkan jugak aq wat scan nie. Terima Kasih Allah. Yelaa.. takan laa nk wat appointment lg, pastu nak ngadap jem, pastuu minggu kandungan aq lak da sah2 tak sesuaii mase tuu nak wat scan.. aihhhh~

Ehhh baru aq sedar, berjelaa rupanyaa tangan aq menaip...... oke truskan dengan agenda...

Sebelum tuu, aq nak cite dlu, ape itu scan 3D/4D...
Scan 3D/4D nie membolehkan kita lihat pergerakan bayi kita, melihat jantina dia dan melihat kesuburan bayi kita. ibu mana laa yg tak excited nak tgk baby iye grak2, bagi respon ke ape ke.. seronokk kot. lagi2 yang tak saba2 nak tgk jantina. senang nak buat psediaan lepas tuu kan..

Hasil dari scan 3D/4D

Dengan sapuan gel ape tahhh, bersama alat ape namenyee, di gerakkan di atas perutku...
maka terlihat laa bayiku yang sedang aktif bergerak dalam perut ni haa.. YA ! sonographer cakap, 'eyy baby u sangat aktif. tengok kaki pun suda sampai muka. hehe'.
Ya Allah.......... perasaan aq masa tuu, tharu yg amat. nak nanges tapi tahan je...malu kot depan family...

aq nak share boleh kan beberapa gamba pergerakan bayi ku.. hehee korang tak kesah kan? excited takk???

 Alalala ucuk2 anak umi... gerammnyee. tak saba nak tunggu anak umi nie.. hehe


 Ternganga anak umi ye.. Sonographer cakap, anak umi mase nie nga lapar.. yelaa. umi tak sempat makan la sayang.. ciannn iyee.. hehe


 Amboii.. cam maraaa ye umi nak tgk iyee.. muke tuu umi gigit kang baru tauu nakk. hehe


Eleleleehh anak umi niee.. malu2 laakk iyee.. umi nak tgk lagi muke iyeee... jgn laa tutup.. iskk ggt kangg.

video 
Sedikit video untuk tatapan kalian yang rajin nak tgk :P 




* DAN PENGUMUMAN..... My Baby is BABY BOY !!!!! hehehe ~sesape yang tgk nie, mesti cakap muka dye macam muka aq.. keh2~ YE KE??? :p


Hasil dari scan 2D Detail

Sebelum tuu aq nak cite dulu ape scan 2D Detail nie. scan nie kite buat untuk melihat jika2 ada kecacatan pada bayi kecuali sindrom. tuu tak dapat check laa. mungkin ada guna scan lain kot. aq buat scan nie pun bukan ape.. mana tauu lehh usaha lagi untuk buat yang terbaik for my baby..

cer tengokk nie....

 Mse nie, sonographer nga cek bahagian hidung, mulut, muka, segala yang berkaitan laa kan.. huhu

 nie bahagian jantung iyee.. sonographer bagitau.. jantung babyku sehat.. alhamdulillah~

nie bahagiann tulang dia.. nampak oke kan.. alhamdulillah..


* Alhamdulillahh setelah scan detail semua bahagian bayiku, sonographer maklumkan keputusan keseluruhan, bayiku dalam keadaan sehat dan sempurna.. 

Ya Allah, aq bersyukur ke hadrat-Mu kerana telah kurniakan bayi yg shat dan sempurna untukku.. bagaimanapun, usaha takleh terhenti setakat ini, makan kene jaga, kesihatan kene jaga, solat dan tingkah laku juga kene jaga. sebab perubahan pada bayi boleh berlaku pada minggu2 seterusnya.. pembentukan dan perkembangan bayi masih boleh berlaku. semua nya kerja Allah.. kita doa yang baik dan mengharap yg terbaik. usaha jgn lupa kemudian doa dan akhir sekali tawakal..





Old things | New things